Interieurtrends gespot in Keulen

Vorige maand trok het As44 team naar één van de grootste interieurbeurzen in Europa. De Imm in Keulen. Hieronder lijsten we de meest opvallende interieurtrends voor je op.

Trend 1: Kamerschermen

Waar het de afgelopen jaren ‘on trend’ is geweest van ruimtes zo open en groot mogelijk te maken, zie je in 2019/2020 een opmars van de kamerschermen om zones terug kleiner te maken. Deze zorgen voor gezelligheid, extra kleur in de ruimte en worden vaak multifunctioneel ontworpen. Wat ons meteen bij trend twee brengt!

interieurtrends - Kamerscherm

Kamerscherm Lola uit de collectie van Schönbuch won de Stylepark Selected Award als interessantste nieuwe product van IMM Cologne 2019. Dit kamerscherm kan samengesteld worden naar de wensen van de klant aan de hand van kapstokhaken en legplankjes.

Waar we deze trend nog terugvinden:

Links: Sancal – Insula. Modulair zetelsysteem, waar een hoger scherm zorgt voor een afscheiding.
Rechts: Capdell – S Ana. Gekleurde panelen die de ruimte opvrolijken en gemaakt zijn uit akoestisch absorberend materiaal.

Trend 2: Klein en functioneel wonen

Het leven anno 2019 is een stuk flexibeler dan vroeger geworden. Ontwerpers zoeken daarom naar meubilair dat kleiner, modulair en multifunctioneel is en past in de levensstijl van vandaag. Slimme oplossingen om klein te wonen.

interieurtrends: modulaire tafel

Zwitserse merk Willisau voegde een uitbreiding aan hun collectie uitrekbare tafels toe, waardoor je nog meer volk kan ontvangen!

Ook bij Woud vond men enkele praktische dingen uit zoals onder andere dit superleuke tafeltje, dat tevens dienstdoet als opbergkastje en een spiegel die verbonden is aan een rekje, dat je invult volgens wat jij nodig hebt.

Trend 3: Color blocking en monotone kleuren

Een van de interieurtrends die we absoluut niet konden missen, was de aanwezigheid van kleur. Van pasteltinten tot hevig gekleurde vlakken, je kan het zo gek niet bedenken. Meubelstukken worden in dezelfde kleur dan muren gezet, waardoor deze bijna verdwijnen en de ruimte bijgevolg groter doen lijken. Deze trend wordt ook doorgetrokken in het ontwerp van stoelen waar – in tegenstelling tot vroegere jaren – de bekleding afgestemd wordt op de kleur van de poot.

De stand van Schönbuch vatte dit alles mooi samen.

Waar we deze trend nog terugvinden:

Links: Capdell – Nix. Houten stoel waarbij zitvlak, leuning en poten in eenzelfde kleur gezet zijn. 
Midden: Sancal – Tortuga. Aan te kleden naar keuze, maar wordt dit jaar op deze manier voorgesteld.
Rechts: Cappellini – Tate color. Zitvlak en poten staan in dezelfde kleur.

Trend 4: glazen bol

De toekomst kunnen we niet volledig voorspellen, maar dat gekleurd glas terug in opmars is, daar kan je niet omheen. Het wordt gebruikt voor verlichtingsarmaturen, glazen, vaasjes, tafels enzovoort. De textuur die eraan gegeven wordt, verwijst naar het retro tijdperk, en toch werd er een hedendaagse touch aan gegeven waardoor het zeker niet ‘ou(d/t)’ is.

Pulpo brengt een prachtige collectie die modern en toch retro was.

Waar we deze trend nog terugvinden:

Links: Iittala – Raami collectie door Jasper Morrison. Zowel glazen, theelichtjes als een karaf.
Rechts: Panzeri – Emma. Gekleurd glas met textuur in de gekste vormen.

Trend 5: Door een roze bril

Pantone riep dit jaar living coral uit tot kleur van het jaar. Je kan er dan ook niet omheen dat ieder merk een tint van roze in zijn collectie probeert te verwerken.

Scönbuch – dinging table.

Waar we deze trend nog terugvinden:

Links: Iittala – Teema collectie in roze.
Rechts: Softline – Roze stoel.

 


4 tips voor een stijlvolle feesttafel

stijlvol ingeklede feesttafelDecember, dé feestmaand bij uitstek. We verlangen allemaal naar de gezellige momenten onder familie, bij het haardvuur, naast de kerstboom of rond de feesttafel. Met As44 geven we je enkele eenvoudige tips die je feesttafel omtoveren tot een pareltje. Laat die kroketjes maar komen!

1. Party on a budget

Het dekken van een leuke feesttafel hoeft niet altijd gepaard te gaan met een hoog kostenplaatje. Dek je tafel met het servies dat je hebt en gebruik als aankleding eenvoudige elementen. Koop leuke servetten die voor een extra touch zorgen en versier je tafel met takjes en bladeren uit het bos. Zet enkele theelichtjes in een gekleurd glaasje en je bent klaar om te tafelen!

Inkleding voor feesttafel2. A touch of red

Het mag dan wel cliché klinken, maar zorg voor rode accenten op de tafel. Al van kleins af aan tekende je een kerstboom met rode kerstballen, de kerstman zijn pakje is rood, rood is de kleur van liefde en straalt warmte uit. Het zet onmiddellijk sfeer.

3. Wine is fine

gedekte feesttafel met rode wijnglazenBij het dekken van een mooie tafel, kunnen de wijnglazen echt voor een meerwaarde zorgen. Ze zorgen voor reliëf op de vlakke tafel, schitteren prachtig in het kaarslicht en geven die extra feestelijke touch aan een sobere tafel. Investeer daarom in goede wijnglazen en gebruik deze ook enkel op speciale gelegenheden. Zo herkennen gasten je dagelijkse servies niet, weten ze dat je extra moeite deed om hen te ontvangen, behouden de glazen optimaal hun glans en zien ze er iedere keer weer als nieuw uit.

Kies voor het serveren van wijn ook liever voor een karaf in plaats van rechtstreeks te schenken uit de fles. Een karaf oogt net iets feestelijker. Zorg er bij het ontvangen van je gasten wel voor dat je hen wat extra uitleg kan geven over de wijn.

4. Less is more

Uitzuiveren op een feesttafel is noodzakelijk. Beperk daarom je versiering en breng ze enkel aan daar waar er plaats voor is. Niets is zo vervelend als een mooi gedekte tafel die niet bruikbaar is. Zorg voor voldoende ruimte zodat iedere gast gerust zijn glaasje wijn kan optillen zonder dat van zijn buurman omver te stoten. Houd bij het versieren van je feesttafel dus rekening met het menu dat je in petto hebt voor je gasten. Heb je plaats nodig voor grote schotels, voorzie die dan ook.

Dit artikel verscheen ook op www.feeling.be. 


Kerstshoppen bij As44: ga voor tijdloze designcadeaus

De feestdagen staan voor de deur, de secret santa naampjes stromen binnen en de jaarlijkse zoektocht naar de perfecte cadeautjes kan opnieuw beginnen. You hate it or you love it, maar eraan ontkomen doe je niet. As44 schiet je te hulp. Of je nu een cadeau zoekt voor je partner, je ouders of je vrienden, bij As44 stellen we leuke cadeaupakketjes samen voor ieders smaak. Denk maar aan mooie tijdloze vaasjes van Iittala, sfeervolle theelichtjes, een apero-plank met bijpassende servetten of een leuk paar tassen voor een net verhuisd koppel. Hieronder vind je een greep uit het assortiment.

Designcadeaus onder de €25
Designcadeaus: Iittala - Teema Mug €18,50

Iittala Teema Mug, €18,50

designcadeaus: Glazen van Ittala

Ittala Kastehelmi glazen, €23 – Iittala Lempi, €24,50

Designcadeaus tussen de €25 en de €50
Designcadeaus: LSA Vaasje Frieze

LSA vaasje Frieze, €45

Designcadeaus van Iittala en LSA

Iittala Aalto Bowl, €39 – Iittala Kastehelmi, €39- LSA Paddle tapas, €45 – Iittala theeglazen, €27,80.

Designcadeaus tussen €50 en €100
Designcadeaus van Iittala en LSA

Iittala Nappula kaarshouders, set klein en groot: €75 (afzonderlijk: klein: €36,9, groot: €39,9) – Iittala Taika Rood, €59 – Iittala Taiki Blauw, €65 – LSA cocktailglazen en boek, €54.

Designcadeaus van Iittala en LSA

LSA gekleurde vaas, €95 – Iittala opbergdoos en handdoeken, €79,90/stuk – LSA Opbergdozen, €69 – LSA eiken kaarsenhouder, €75.

Open op zondag 23 en maandag 24 december

Ook voor de last-minute shoppers en de eeuwige twijfelaars onder ons hebben we goed nieuws. As44 is open op zondag 23 december van 10u tot 18u en ook op maandag 24 december kan je nog bij ons langskomen van 10u tot 16u om last-minute je perfecte cadeautje te scoren.


Belgische topdesigner in de kijker: Xavier Lust

Xavier lust - DesignBij As44 houden we van design en zoeken we steeds naar merken met een sterk verhaal. We laten ons dan ook graag inspireren door enkele topdesigners. Als het kan, graag Belgische topdesigners en Xavier Lust is een van hen. Deze 49-jarige Franstalige Bruggeling maakte de voorbije jaren internationaal furore als meubelontwerper, vooral dankzij de manier waarop hij metaal in zijn ontwerpen verwerkt. Hij ontwierp onder andere meubels voor grote namen als MDF Italia, Pianca en Driade. Zijn Grande Table voor MDF Italia werd bekroond met de Compasso d’Oro, een belangrijke Italiaanse designprijs. As44 bewondert zijn werk en had het geluk om te spreken met deze inspirerende ontwerper.

Xavier Lust: Design en kunstBij As44 zijn we ervan overtuigd dat een interieur leefbaar moet zijn. Wil u met uw ontwerpen kunst maken of moet design altijd functioneel zijn?

Het fundamentele verschil tussen kunst en design is net die functionele dimensie. Historisch gezien is design eigenlijk “toegepaste kunst”. Sinds de 21ste eeuw evolueerde design echter naar meer conceptuele creaties. Het gaat dan over zeldzame creaties die emoties opwekken en vervaardigd zijn aan de hand van een uitzonderlijk productieproces. Producties die sterk inzetten op functionaliteit en in hoge oplage beschikbaar zijn, vallen dan weer onder de noemer industriële producties. Mijn werken bevatten die functionaliteit, waardoor we dus kunnen spreken over ‘Design’.

U werkt samen met de meubelmerken Pianca en Driade, van waar de keuze om met hen in zee te gaan?

Sinds 2001 heb ik contact met Driade en de oprichter Enrico Astori. Het Italiaanse merk slaagt er als geen ander in om conceptuele en industriële productie op een verrassend heterogene en unieke manier met elkaar te verzoenen. 

Pianca is nog een ander verhaal. Die samenwerking startte in 2015 toen Bruno Fattorini (voormalig eigenaar en oprichter van MDF Italia en artistiek directeur van Pianca in 2015) mij belde met de vraag of ik niet met hen wilde samenwerken. Uit die ontmoeting is de tafelcollectie “Confluence” ontstaan, herkenbaar aan zijn typerende onderstel.

Xavier Lust: Confluence voor Pianca & Turner voor Driade

Confluence voor Pianca & Turner voor Driade

Wat is volgens u de basis van uw succes als Belgisch internationaal ontwerper?

De basis van dit succes is vooral een combinatie van het ontwerpen zelf en het uitvoeren van innovatieve, efficiënte, radicale en compromisloze projecten, zonder daarbij het economische aspect en de bestaansreden van het ontwerp uit het oog te verliezen.

In uw ontwerpen kiest u vaak voor het gebruik van metalen, waarom?

Metalen en hun bewerkingsmethodes bieden heel veel mogelijkheden voor industriële of ambachtelijke productie. Het is een mineraal materiaal, oneindig recycleerbaar, het heeft een intrinsieke energie, een magnetisme, een geluid…..

Mijn experimenten en producties die metalen oppervlakken vervormen, resulteren steeds in universele vormen die op een of andere manier dicht aanleunen bij de natuurlijke vormen van levende wezens.

Oudjat - Xavier Lust

Oudjat – Xavier Lust

Stel: de wereld gaat ten onder en u kan 2 van uw ontwerpen redden, welke twee zouden dat zijn?

Het Centre Pompidou in Parijs heeft onlangs deze vraag voor mij beantwoord. Hun selectiecomité kocht twee ontwerpen van mij aan voor hun permanente collectie. Het gaat over Le Banc, een tafelontwerp voor MDF Italia en de Gamete lamp die ik ontwierp voor MGX by Materialise. Deze twee zouden dus gespaard blijven.

Xavier Lust: Le Banc voor MDF Italia & Gamete voor MGX by Materialise

Le Banc voor MDF Italia & Gamete voor MGX by Materialise

Bedankt voor deze inspirerende babbel Xavier Lust! Wie meer te weten wil komen over de palmares van deze ontwerper, kan bij As44 terecht voor het boek ‘Design Stories’ van Xavier Lust. Bewonder je graag enkele kleine ontwerpen, kom dan zeker eens langs in de toonzaal van As44 te Asse!


Voor & na: het effect van interieuradvies

Het juiste kleur- en interieuradvies kan wel degelijk het verschil maken. Onze Xpo44 toonde al aan hoe kleuren, lijnen en verlichting een interieur een volledig andere look kunnen geven.  Hieronder tonen we je graag hoe deze tips in de realiteit worden omgezet. Een tijdje geleden namen we met As44 de leefruimte en de keuken van een woning volledig onder handen. We presenteren je met trots het eindresultaat en laten de beelden voor zich spreken.

Woonkamer voor de renovaties - Interieuradvies

Leefruimte voor de renovaties

Interieuradvies: Moderne woonkamer na renovaties As44

Leefruimte na de renovaties

Keuken voor renovatie: Interieuradvies

Keuken voor de renovaties

Interieuradvies: Moderne keuken As44

Keuken na de renovaties

 

Heeft jouw interieur ook een opfrisbeurt nodig? Kom dan zeker eens langs bij As44. Zelfs met kleine ingrepen kunnen we al een groot verschil maken. We staan voor je klaar met deskundig advies. Tot dan!

Openingsuren

Maandag: 14.00 – 19.00
Woensdag: 10.00 – 18.00
Donderdag: 10.00 – 18.00
Vrijdag: 10.00 – 18.00
Zaterdag: 10.00 – 18.00

Zondag:
1e en 3e zondag van de maand: 10.00 – 18.00

Volg ons op Facebook
Contact

Steenweg 44
1730 Asse

T: 02/305.48.12
M: 0497/35.36.74
@: info@as44.be

Cadeaubon
Meld u aan voor onze nieuwsbrief